Att hitta sin träningsmetod

Att hitta sin träningsmetod är viktigt för att man ska känna glädjen i att träna. Alla är vi olika och har olika förutsättningar när det kommer till hur vi tränar.

Vissa gillar att gå på gym medans andra tycker om att ge sig ut och springa. Andra cyklar och vissa tycker det är behagligt med ett par simpass i veckan. Någon vill coachas under sina träningspass och andra trivs bäst att träna ensam. Det finns flera träningsformer som kan passa dig och det du tycker om.

Har du hittar din metod för träning så önskar vi dig lycka till. För dig som fortfarande är och provar på olika former av träning kanske vi kan hjälpa dig på vägen lite. Oavsett vilken träningsform du gäller så är det viktigt att du är väl förberedd och har det du behöver för att komma igång med din träning.

Har du inte tränat så mycket tidigare så gäller det att inte börja allt för hårt den första tiden. Oavsett vad du tränar så gäller det att bygga upp något som blir hållbart. Simmar du så kanske det räcker med en dag i vecka till att börja med. Springer du så kanske längden på dina löppass kan utökas allt eftersom du känner att du orkar mer.

Vi hoppas att du hittar den träning som du tycker är trevlig att hålla på med och att du får ut det du önskar från din träning. Om man tycker om det man håller på med så kommer det att gå mycket lättare att träna. Det finns fördelar att variera sin träning både för din kropp och ditt huvud. Om du ledsnar på någon träningsform, träna något annat. Lycka till!!

Comments are closed.