Att utrusta ett hemmagym

Har man långt till gymmet ökar risken markant att man missar ett och annat träningspass. Sådana dagar kommer det kännas väldigt praktiskt att göra nästan allt hemma istället. Här tar vi en titt på vad ett hemmagym egentligen behöver.

Först och främst behöver ett hemmagym utrymme. Inte i samma utsträckning som ett riktigt gym behöver, men något utrymme måste man ju ha att träna på. Har man ett rum man kan avvara är detta så klart optimalt, men annars går det ofta bra att bara ha en del av ett rum. Satsa helst på något som är lättventilerat så inte lukten av svett hänger kvar i luften långt efter varje träningspass.

I det utrymme man nu bestämt sig för att bygga upp ett hemmagym bör man nu satsa på någon form av gummimatta för att inte golvet ska ta skada av vikter. Dessa finns att köpa som bland annat pusselmattor eller på rulle. Titta i en butik som Gymkompaniet efter det alternativ som funkar bäst.

Få hemmagym kommer ju kunna få plats med en massa maskiner som ett riktigt gym har, men det betyder inte att man kommer att gå miste om en massa övningar. Många maskiner är mer förenklade sätt att träna specifika övningar och muskler. Har man bara rätt teknik och kunskap kan man återskapa nästan samtliga övningar med fria vikter istället. Styrkelabbet har flera bra anledningar till varför man egentligen borde träna mer med just fria vikter.

Med tanke på detta bör man verkligen börja hemmagymmet med ett set med hantlar och en skivstång, båda med vikter man kan byta ut vid behov. Detta kommer att ge absolut störst flexibilitet vad gäller antalet övningar man kan utföra och platsen utrustningen kommer att ta. Utöver detta kan det också vara smart att köpa en grundläggande träningsbänk. Denna låter en lägga till ännu fler övningar och kan användas på många sätt och vis.

Det går utmärkt att varje månad köpa in något nytt till sitt hemma gym. På så sätt så behöver inte hela månadslönen gå åt till gymprylar. Gör en önskelista om vilka saker som du är i behov av. Det kommer ju födelsedagar och jular framöver som dins släktingar kan bidra till ditt gym med julklappar eller födelsedagspresenter.

Comments are closed.