Börja spela innebandy

Har du tränat under ett par år och känner att du skulle vilja hålla på med någon lagsport så kanske du kan börja spela innebandy. Det är en populär sport som många håller på med och det finns garanterat de som har lag som du kan få vara med och spel där du bor.

Innebandy en relativt enkel sport

Se till att skaffa dig det som behövs för att utföra och spela innebandy. Det är inte så krävande med utrustning utan det räcker med ett par bra träningsskor och en innebandyklubba så kan du spela. Shorts och t-shirt fungerar ypperligt. Då det är en lagidrott så kanske ni gemensamt köper in matchkläder som används då ni ska spela match. Men till en början så behöver man inte allt för mycket utrustning för att spela innebandy. Man kan snabbt komma igång med att spela tillsammans med andra.

Hur och var spelas innebandy

Innebandyn spelas som regel inomhus i idrottshallar. Laget består av fem utespelare och en målvakt. Det maximala antalet spelare som får vara med i ett lag och under en match är 20 stycken. Byten av spelare sker ungefär som under en hockeymatch, alltså löpande under spelets gång. Det får dock endast vara tio spelare totalt plus målvakter på plan samtidigt. I Sverige så är innebandyn en stor sport och har visat stora framgångar internationellt. Men det finns innebandy överallt, på fritidsgårdar, kompisar som spelar för skojs skull och andra ställen där det spelas innebandy.

Comments are closed.