Bra tips för idrottscoacher

För att du ska kunna bli en bra idrottscoach finns det flera saker att tänka på. Det absolut viktigaste är att du har passion för det du gör. Om du har passion kommer det att smitta av sig på dina idrottare och alla runtomkring.

coaching-kidsAtt ha en coach som inte verkar bry sig och mest verkar tycka att det är jobbigt gynnar absolut ingen. Om du väl har börjat visa intresse för att bli coach, till exempel genom att läsa på den här sidan har du mest troligt redan den rätta passionen.

Att vara idrottscoach handlar om mycket mer än att bara se till den direkt idrottsliga biten. Genom att se till att alla i laget trivs kommer det att märkas på resultaten. Att se till att laget har en bra stämning är lika viktigt i junior- som seniorlag på professionell nivå. När det gäller ungdomar är det extra viktigt att du kan vara en förebild för hur man ska bete sig mot varandra. Det är du som coach som sätter upp de gemensamma reglerna som gäller i ett lag.

Var inte rädd för att vara impopulär emellanåt. I en del situationer kan det krävas av dig att du sätter ned foten, även om det inte alltid är så populärt inom laget. En sådan situation kan vara fyspass, för att kunna lyckas som lag är det viktigt att laget är i god form, då krävs det fyspass. Det kanske inte alltid är så populärt, men det är sannerligen nödvändigt. Förklara för spelarna andra varför det är viktigt, tids nog kommer de att förstå och de kommer att respektera dig ännu mer.

Variera också övningarna! Det är lätt att moralen sjunker när idrottarna ständigt gör samma saker, genom att hitta roliga och nya övningar kommer idrottarna att tycka det är roligare och bli mer motiverade.