Låt den eller de du tränar testa på något annat

Squash

Det gäller att undvika att vara trångsynt inom dagens idrott. Istället för att enbart tunnla in på den sport som man fokuserar på, borde man istället vidga sina vyer för alternativa idrotter och träningsformer, för att i slutändan nå bäst inom den specifika idrott som man satsar på fullt ut.

Något som kan ge mer än man tror inom nästan alla idrotter är att bryta gamla träningsmönster och prova något helt nytt. Att göra detta kan öppna upp för en utveckling som annars inte vore möjlig, och hjälpa en idrottare något enormt på traven inom sin idrott. Om inte annat kan det vara bra att stundtals byta fokus, om man stött på ett hinder som är svårt att ta sig förbi. Istället för att fokusera enbart på detta, något som kan vara ett upphov till frustration, får idrottaren istället chansen att slå det ur tanken, för att längre fram kanske inte ens vidröras av problemet.

Det finns även ett stort sekundärt värde i att göra detta som idrottslag, helst inom ungdomsidrotten. De som ligger en bra bit efter täten inom den sport ni vanligtvis utövar, kanske blir en av dem som den nya sporten faller sig naturligt för, något som kan bygga både självkänsla för individen och ge en chans för lagkamraterna att åter omvärdera varandras roller i ett nytt ljus.

För de utav er som hittills tagit tills sig av det vi skrivit, finns utrustning för de flesta idrottstyper att tillgå, av hög kvalité och för ett vettigt pris på lannasport.se. Där hittar ni med andra ord det mesta ni behöver, för att själv bryta mönster och testa på något nytt.

Den förre UFC-mästaren George St Pierre, är en av dem som nått stora framgångar genom att inte begränsa sin träning. George var bland annat väldigt förtjust i att blanda in gymnastiska övningar i sin träning. Allt detta mynnade ut i att han därigenom lyckades träna delar av sina muskler och stärka sin kropp på ett sätt som annars inte varit möjligt.

På köpet fick han dessutom något som var minst lika viktigt, en fantastisk balans. Balanssinnet är oerhört viktigt i en mängd olika idrotter, framförallt inom kampsportens värld, bland annat för att undvika att bli nertagen.  Det är med andra ord endast du själv som tappar på att inte öppna upp dina vyer och din träning för alternativa träningssätt. Tyvärr låter ett visst trångsynt stigma fortfarande kvar inom många idrotter, något som med all säkerhet kommer att förändras när man väl når till en punkt, att man kan erkänna sina misstag.

Comments are closed.