Motivationstips

shutterstock_248644486

Motivation kommer alltid att vara en viktig del av vilken träning som helst. Känner man sig inte motiverad kommer man inte att kunna få samma framgångar som någon som har samma förutsättningen men mer motivation.

Man bör alltid träna det man gillar. Om man inte tycker att det är roligt är risken så mycket högre att man hoppar över träningen emellanåt och helt plötsligt kanske man till och med slutar träna helt och hållet.

Vidare måste man se till att lägga sin träning på en rimlig nivå. Man bör inte lägga för högra krav på sig själv och sedan bli upprörd eller ge upp bara för att man inte kan uppnå detta mål.

Sedan är det alltid bra för motivationen att sätt upp tydlig mål och delmål. Har man bara bestämt sig för att man ska bli bättre utan några direkta mål är det svårare att hålla koll på ens framsteg. Och det är när man ser att man faktiskt gör framsteg som man känner att träningen verkligen ger något.

När man är seriös med sin träning bör man alltid se till att ge sig själv goda förutsättningar. Detta inkluderar bland annat bra kläder och skor, rätt träningskläder kan göra träningspassen betydligt mer behagliga.

Sist men inte minst, motivationen kan lätt sjunka om man konstant tänker på hur jobbigt det är att träna. När man istället inte tänker så mycket på det utan bara kör igång är det sällan så illa som man inbillat sig.

Comments are closed.