Nya utmaningar för ”Perra” Johnsson

Efter att Modo har haft en kämpig tid i SHL så tar nu lagets ledning och låter Anders Forsberg gå, trots att han hade ett och ett halvt år kvar på kontraktet. Motiveringen skall ha varit att laget inte har presterat tillräckligt bra på isen och inga andra åtgärder verkar ha gett tillräckliga resultat i jakten på slutspelsplats.

Modo jackaSamtidigt går de ut med att den erfarna coachen Per-Erik ”Perra” Johnsson tar över som tränare. Tidigare har Per-Erik Johnsson  varit tränare för Färjestads BK och ledde dem 2005/2006 till guld.  Efter det var han i två år tränare för Skellefteå AIK för att sedan återvända till Färjestads BK som åter igen vann guld under Johnssons ledarskap.

Efter det har Johnsson varit tränare för Timrå, AIK och nu Modo.

Anders Forsberg blir dock inte helt utkastad ur Modo utan blir kvar i klubben till säsongens slut. Exakt vad han skall göra är dock inte klart än då han inte skall vara inblandad i det ”Dagliga arbetet med senior- eller juniorlagen”. Han tackas även för att han aktivt har bidragit till att hitta den nya lösningen laget nu presenterat.

Johnsson berättade på Modos hemsida att han direkt var intresserad då GM Per Svartvadet ringde, samtidigt som han nyss börjat på ett annat jobb. Men då ishockeyn är något han verkligen brinner för så fanns det ingen tvekan att anta rollen så fort allt löste sig med hans dåvarande jobb.

Hur stor effekt den nya coachen har haft på förtroendet för laget är ännu svårt att säga men dagens odds visar i alla fall att förtroendet för laget oddsmässigt inte är långt ifrån HV71 som ligger långt ifrån Modo i poängligan. Frågan är om dessa siffror kan tyda på en framtida förändring i SHL statistiken.

Comments are closed.