Sluta röka och bli en bättre idrottare

Idrott och rökning går inte ihop. Det är sen gammalt. Trots detta är det fortfarande många som röker även fast man idrottar. Detta är något som är farligt i sig men som är än mer onödigt om du idrottar.

Rökning har en rad negativa effekter som du säkert hört talats om sedan tidigare. Du får förhöjd risk för cancer, mer rynkor, sämre hår och den innebär också skador på dina lungor. Speciellt den senare är något som du som idrottare bör tänka på. Är du aktiv inom en konditionsidrott är det därför mer än rimligt att fimpa helt.

Om du har svårt att sluta finns det många alternativ du kan titta på för att kunna sluta. Ett av dessa är E-cigaretter. Den stora fördelen med dessa är att du undviker att få i dig många av de skadliga ämnen vanliga cigaretter innehåller. Väl värt ett försök alltså.

Att rökningen gör det svårare för lungorna och gör din kondition sämre är något som är fastslaget. Det är därför rimligt att sluta röka, speciellt som idrottare. Om du tycker att det fortfarande är svårt finns det flera olika hjälpmedel du kan använda dig av. Förutom E-cigaretter finns också snus som ett alternativ. Du får då i dig nikotinet men slipper de skadliga ämnen som cigaretter innehåller.

Det kan också underlätta att berätta för en vän eller familjemedlem att du tänker sluta. Du kan då få stöd och någon att prata med om det blir jobbigt. Det är också viktigt att du äter bra när du slutat. Om du inte gör det är det lätt att börja småäta. Något som inte heller är bra. Lycka till!

Comments are closed.