Stärk kroppen och förebygg skador på rätt sätt

Att vara mån om sin kropp är A och O för den som vill känna sig frisk och stark i alla vardagens moment. Våra muskler och leder behöver en hälsosam omvårdnad för att inte ta skada av ansträngning i så väl arbetslivet som vardagen.

Ergonomi berör just detta i allra högsta grad då begreppet innefattar en sund och skonsam inställning när det kommer till lyft och belastning där kroppen ansträngs på ett eller annat sätt. Det handlar om att låta kroppen arbeta på rätt sätt för att undvika belastningsskador som i det långa loppet kan bli till stort lidande för den drabbade.

Precis som med mycket annat är en god grundfysik en bra förutsättning för den som vill ha en stark och tålig kropp som verktyg i sitt arbete. Har man exempelvis ett fysiskt arbete med tunga lyft är en vältränad kropp ett tryggt skydd som stärker muskler och leder på allra bästa sätt. Det berör även den som har ett mer stillasittande jobb framför datorn där man lätt kan belasta rygg och nacke fel. Motion hjälper oss dessutom att förbättra syreupptagningsförmågan och det ska nämnas att träning har en hälsofrämjande påverkan även mentalt.

Ibland kan det även vara till stor nytta att låta en naprapat se över din kropp. Läs mer på nätet hur det går till när de på ett professionellt sätt studerar din kropp och kan utifrån din situation ta fram ett träningsprogram eller kanske remittera vidare till en annan läkare. Att fälja dessa råd som man får är viktiga och kan hjälpa dig i rätt riktning.

Rätt kost har också betydelse för din kropp i allra högsta grad och genom att äta nyttigt kan vi förebygga många sjukdomar. Våra matvanor påverkar allt från vikt till energi och humör, dessutom är rätt kost avgörande för hur kroppen reagerar på motion. Det går exempelvis inte att kompensera en dålig kost med motion. Kost och motion hänger ihop, inkomster och utgifter. Tränar du mycket så behöver du få i dig mer, tränar du lite så är inte mängden mat lika viktigt.

Comments are closed.